Αρχική \ Ο κόσμος του καφέ \ Υποκατάστατα Καλάθι αγορών
Υποκατάστατα

Αν αποφασίσατε ότι ήρθε η ώρα να κόψετε τον καφέ, τότε το πιο πιθανό είναι να στραφείτε σε κάποιο από τα δεκάδες υποκατάστατα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Όπως και με οτιδήποτε στην ζωή μας, έτσι και με τον καφέ, η υπερβολή έχει πάντα αρνητικές συνέπειες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η υπερκατανάλωση του – κατά τα άλλα ακίνδυνου – διεγερτικού, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία μας. 
Ξεκινώντας από το κεντρικό νευρικό σύστημα, οι μεγάλες ποσότητες καφεΐνης μπορούν να προκαλέσουν αϋπνίες, νεύρα και συνεχόμενη υπερδιέγερση. Ακόμα και αν το άτομο καταφέρει να κοιμηθεί, ο ύπνος είναι σύντομος και «κακής» ποιότητας. Επίσης, λόγω της έκκρισης του γαστρικού οξέος που προκαλεί, η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα πεπτικά έλκη. 
Και μπορεί η καφεΐνη να μην προκαλεί εθισμό, όπως αρκετοί θα πίστευαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η καθημερινή της κατανάλωση δεν μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Συγκεκριμένα, υπολογίστε ότι πέντε περίπου φλιτζάνια γαλλικού καφέ την ημέρα, είναι ικανά να μας κάνουν νευρικούς και ευέξαπτους και μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν ακόμα και γαστρίτιδα. 
Αρκετός κόσμος πλέον, με σκοπό να περιορίσει ή και να σταματήσει την κατανάλωση καφεΐνης, καταφεύγει στην χρήση διαφόρων υποκατάστατων του καφέ.

Τι είναι αυτά;

Πρόκειται για φυτικής προέλευσης σκευάσματα που έχουν συνήθως ως βάση το κριθάρι ή την σόγια και, λόγω έλλειψης καφεΐνης, δεν προκαλούν αϋπνίες, στομαχικές διαταραχές ή καρδιακές αρρυθμίες. Μπορούν να καταναλωθούν ανά πάσα στιγμή, ακόμα και βράδυ, χωρίς να προκαλούν νευρικότητα ή υπερδιέγερση, ενώ η γεύση τους δεν διαφέρει ιδιαίτερα από αυτήν του απλού καφέ.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι παραγωγοί τους, ενώ οι "φανατικοί" καταναλωτές καφέ δεν θέλουν ούτε να τα... μυρίζουν. 
Η «μίμηση» της γεύσης του επιτυγχάνεται με την προσθήκη συστατικών, όπως σύκα, ρίζα τσίκορι, στάρι, χαρούπι, παντζάρι, σίκαλη, βελανίδι, ρεβίθι και μελάσα. Τα ροφήματα αυτά είναι συνήθως στιγμιαία. 
 

 
:: Η επιχείρηση μας :: E-shop :: Ο κόσμος του καφέ :: Το Τσάι :: Μπαχαρικά :: Όροι χρήσης :: Επικοινωνία ::


Login  Εγγραφή νέου μέλους  Υπενθύμιση κωδικού 
 
active³ 5.0 · Design & Development by Ultravision · Όροι χρήσης