Αρχική \ Το Τσάι \ Οδηγίες για την σωστή προετοιμασία τσαγιού Καλάθι αγορών
Οδηγίες για την σωστή προετοιμασία τσαγιού
Οδηγίες για την σωστή προετοιμασία τσαγιού

Τύπος Τσαγιού: Η ποσότητα των φύλλων τσαγιού, η θερμοκρασία του νερού και ο χρόνος που αφήνουμε τα φύλλα στο νερό, εξαρτώνται από τον τύπο τσαγιού δηλ. εάν είναι Άσπρο, Πράσινο, Μαύρο ,Oolong, τσάι Φρούτων ή Βοτανικό. 

Ποσότητα φύλλων τσαγιού: Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν ορισμένο δοσομετρητή για το τσάι σας.Καλύτερα να έχετε ένα δοσομετρητή από τα αξεσουάρ τσαγιού, αλλιώς με το κουτάλι της κουζίνας ίσως η δόση τσαγιού να είναι ελλιπής.Όταν φτιάχνετε τσάι για πρώτη φορά, ακολουθείστε τις οδηγίες του παρασκευαστή ή προσαρμόστε μόνοι σας την ποσότητα τσαγιού δοκιμάζοντας ποια είναι η γεύση που εσείς προτιμάτε. 

Ποιότητα του νερού: Το νερό πρέπει να είναι πάντα φρέσκο και ακόμη καλύτερα εμφιαλωμένο. 

Θερμοκρασία νερού: Το Μαύρο τσάι, το Βοτανικό και το τσάι Φρούτων αντέχουν σε βραστό νερό, όμως το  Oolong, το Πράσινο και το Άσπρο τσάι εάν δεχθούν βραστό νερό, θα δώσουν πικρή γεύση. 

Χρόνος εμβαπτίσματος των φύλλων: Το Μαύρο τσάι, το Βοτανικό και το τσάι Φρούτων μένουν περισσότερη ώρα στο νερό για να βγάλουν όλη την γεύση τους, το Oolong, το Πράσινο και το Άσπρο τσάι δεν μένουν στο νερό πάνω από 3-4΄.  

Ακολουθεί πίνακας με τις ενδείξεις για κάθε τσάι. 

Τύπος Τσαγιού

Μαύρο  Oolong  Πράσινο  Άσπρο  Άσπρο αρωματικό 

Rooibos, Honeybush,
τσάι Φρούτων,
Βοτανικό

Mate - roasted  Mate –πράσινο
Ποσότητα φύλλων 

1 κουτ.

2 κουτ. 1 κουτ. 2 κουτ 1 κουτ. 1-2 κουτ 1 κουτ 1 κουτ.
Θερμοκρασία νερού (σε βαθμούς Κελσίου) 95 C0 85 C0 70-80 C0 60-70 C0 70-80 C0 95 C0 100 C0 100C0
Χρόνος εμβαπτίσματος φύλλων τσαγιού 3-5΄ 5-6΄ 2-3΄ 2-3΄ 3-5΄ 7-10΄ 7-10΄ 7-10΄

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ  

  - Ζεσταίνουμε το νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία κάθε φορά.

 - Ρίχνουμε λίγο νερό στην κούπα μας και το κουνάμε για να πάει παντού. Έτσι θα έχουμε την κούπα μας στην κατάλληλη θερμοκρασία για να δεχθεί το τσάι. 

- Χύνουμε το νερό από την κούπα. 

- Βάζουμε την ανάλογη ποσότητα φύλλων τσαγιού απ’ ευθείας στο νερό της τσαγιέρας ή σε ένα σουρωτήρι.

 - Αφήνουμε τα φύλλα στο ζεστό νερό όσο χρόνο χρειάζεται για να βγάλουν την γεύση τους. 

- Σερβίρουμε. 

- Προσθέτουμε κάτι γλυκαντικό, ή λεμόνι ή γάλα εάν θέλουμε.  

Ευχόμαστε να το απολαύσετε!




 

 
:: Η επιχείρηση μας :: Προϊόντα E-shop :: Ο κόσμος του καφέ :: Το Τσάι :: Μπαχαρικά :: Όροι χρήσης :: Επικοινωνία ::


Login  Εγγραφή νέου μέλους  Υπενθύμιση κωδικού 
 
active³ 5.0 · Design & Development by Ultravision · Όροι χρήσης