Αρχική \ Το Τσάι Καλάθι αγορών
Το Τσάι

Περίπου στα 2750 π.Χ. στην Κίνα, ενώ ο αυτοκράτορας Shen Nung έβραζε νερό, μερικά φύλλα ενός δέντρου κάτω από το οποίο καθόταν να ξεκουραστεί, έπεσαν μέσα στο φλιτζάνι του. Ενθουσιασμένος με τη γεύση και το άρωμα του ροφήματος που προέκυψε, αποφάσισε να διαδώσει τη χρήση του.Στη Ινδία η ιστορία λέει ότι κάποιος πρίγκιπας που πήγε στην Κίνα να διαδώσει τη διδασκαλία του Βούδα ορκισμένος να μην κοιμηθεί μέχρι να τελειώσει την αποστολή του, έμεινε ξύπνιος χάρις σε μερικά φύλλα ενός τεϊόδεντρου που μασούσε.Ανεξάρτητα από τους θρύλους, το πιο πιθανό είναι ότι η πρώτη καλλιέργεια αυτού του φυτού έγινε στην Κίνα. Όλα τα τσάγια προέρχονται από το ίδιο φυτό (Camelia Sinensis). Η διαφορετική επεξεργασία που έχει υποστεί το  φύλλο δίνει το πράσινο τσάι, το μαύρο ή το oolong. Ανάλογα με την εποχή της συγκομιδής (άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο) το φύλλο του τσαγιού δίνει ένα διαφορετικό τσάι.
Η προετοιμασία του τσαγιού για τους ανθρώπους της Ανατολής πάντα ήταν ολόκληρη τελετουργία. Σήμερα, ίσως να μην έχουμε την πολυτέλεια να μιλήσουμε για τελετουργία, σίγουρα όμως πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα σκεύη και αξεσουάρ τσαγιού, (βλ. συλλογή μας) όπως επίσης πρέπει να ακολουθούμε μια διαδικασία για να απολαύσουμε το ρόφημά μας. Η ποιότητα του τσαγιού που θέλουμε να φτιάξουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως τον τύπο τσαγιού, την ποσότητα των φύλλων τσαγιού, την ποιότητα και την θερμοκρασία του νερού, τον χρόνο που αφήνουμε τα φύλλα τσαγιού στο νερό.


 
Λευκό Τσάι
Λευκό Τσάι
Εξαιρετικό και σπάνιο - παραδοσιακά ακόμα και σήμερα, μαζεύεται μόνο μια φορά το χρόνο...
 
Πράσινο Τσάι
Πράσινο Τσάι
Στο πράσινο τσάι εμποδίζεται η διαδικασία της ζύμωσης.Αυτό πετυχαίνεται με δύο διαφορετικούς τρόπους:
 
Μαύρο Τσάι
Μαύρο Τσάι
Πρόκειται για ένα τσάι που έχει υποστεί ζύμωση. Η παραδοσιακή μέθοδος επεξεργασίας αριθμεί πέντε βασικές διαδικασίες...
 
Oolong Τσάι
Oolong Τσάι
Η καταγωγή του είναι από το βουνό Wuyi στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Fujian και η καλλιέργειά του αναπτύχθηκε στη συνέχεια στην Ταϊβάν.
 
Τσάγια υγείας - Βότανα
Τσάγια υγείας - Βότανα
Τα βότανα, τα άνθη και τα φρούτα της Μεσογείου βρίσκουν με τον πιο φυσικό τρόπο τη θέση τους στα μίγματα αρωματισμένων τσαγιών...
 
Οδηγίες για την σωστή προετοιμασία τσαγιού
Οδηγίες για την σωστή προετοιμασία τσαγιού
Η ποιότητα του τσαγιού που θέλουμε να φτιάξουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως ο τύπος τσαγιού...


 

 
:: Η επιχείρηση μας :: E-shop :: Ο κόσμος του καφέ :: Το Τσάι :: Μπαχαρικά :: Όροι χρήσης :: Επικοινωνία ::


Login  Εγγραφή νέου μέλους  Υπενθύμιση κωδικού 
 
active³ 5.0 · Design & Development by Ultravision · Όροι χρήσης